פציאליס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

20/06/2012 | 17:39 | מאת: לירון

שלום, אני בת 30 ולפני כחודש וחצי לפתע פתאום השתתקו לי חצי פנים בצד ימין בעקבות וירוס של הרפס שהיה לי בצד ימני אחורי של הקרקפת ובגב עליון. טופלתי כמובן בסטרואידים וזובירקס ואני עושה מאז דיקור ופיזיוטרפיה אך לצערי אין שום שיפור משמעותי אלא שיפור ממש קטן שהחל

לירון שלום, לדעתי את עושה את הטיפול המתאים, אני מקווה שבפיזיותרפיה את מקבלת גם אולטרא-סאונד שעוזר מאוד להתאוששות של העצב. בנוסף אני ממליצה למרוח משחת טראומיל מאחורי האוזן, לבצע תרגילים ולתת הרבה גירויים לפנים, לגעת עם היד ועם חומרים מחוספסים. בברכה, אפרת

24/06/2012 | 09:21 | מאת: לירון

היי אפרת, תודה על התשובה. השאלה נקטעה לי באמצע אך אני ישיב לך וגם יוסיף מס' דברים. כרגע אני בדיוק חודש ושלושה שבועות מאז שזה קרה ויש שיפור ממש קטן... בפיזיוטרפיה לא עושים לי עם אולטראסאונד אלא עפ מכשיר שנקרא ביופידבק. בדיקת EMG שערכתי לפני כשבוע בערך יצאה שלילית ומכיוון שלטענת הרופא היא נערכה מוקדם מידיי הוזמנתי לבדיקה חוזרת בעוד מס' חודשים. אז לסיכום: נכון לעשיו יש שינוי אך קטן ואני ממש מתוסכלת כי עבר המון זמן ואין עדיין שינוי משמעותי! האם זה מעיד על העתיד לבוא??? והאם יש עוד משהו כל דבר שאני יכולה לעשות כדי לעזור לזה לחזור לקדמותו...? המון המון תודה!

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy