האם גם אני?

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

23/12/2009 | 16:15 | מאת: יואל

שלום לך, לפני כמה ימים (כשבוע)חשתי תחושת חוסר טעם בלשון. היו לי כאבי ראש בלתי פוסקים במשך כמה ימים וגם כאב מאחורי אוזן ימין. בינתיים נוכחתי שאני לא יכול לשרוק ובזמן חיוך הפה אינו סימטרי. בנוסף עין אחת (באותו צד בעייתי) דומעת ואינני יכול לקרוץ בעין זו. ממה שראתי בפורום זה נראה לי שאני סובל מבעייה שנדונה כאן. השאלות: 1. האם חשוב מבחינתי להזדרז ולאבחן את הבעיה או להמתין בנחת שהדבר יחלוף מעצמו. 2. האם הטיפול התרופתי חיוני להחלמה או שתפקידו להקטין את הסימפטומים. 3. האם עלי לפנות לרופא המשפחה או למיון? 4. האם שיהוי בפניה לטיפול עלול להחריף את המצב? תודה, אמנון

28/12/2009 | 10:53 | מאת: מארק רובין

1. האם חשוב מבחינתי להזדרז ולאבחן את הבעיה או להמתין בנחת שהדבר יחלוף מעצמו. יעבור בעצמו, לאבחון אין משמעות מעבר למתן התרופות. 2. האם הטיפול התרופתי חיוני להחלמה או שתפקידו להקטין את הסימפטומים. התרופות, מטרתן הן להקטין דלקת מקומית ובכך להקטין את הנזק לעצב. במידה ולא נלקחו ב-3 הימים הראשונים מחקרים מראים שלא כדאי לקחת כי זה כבר לא יעבור. 3. האם עלי לפנות לרופא המשפחה או למיון? רופא משפחה או א.א.ג 4. האם שיהוי בפניה לטיפול עלול להחריף את המצב? לא, חוץ מעניין התרופות (אותו חלון של 3 ימים)

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy