כאבי עורף

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

30/10/2006 | 14:31 | מאת: א.

שלום, לפני כשבוע אובחן אצלי פאציאליס בצד השמאלי של הפנים שנובע מוירוס ההרפס. אני בריאה לחלוטין בדר"כ ואיני נוטלת תרופות. אני סובלת מכאבים חזקים בעורף בצד שמואל מתחת לאוזן. צילצולים ולחצים באוזן, יובש קיצוני בעין, טעם מאוד לא נעים בצד השמאלי של הלשון . הטיפול שקיבלתי הוא :פרדניזון 20 מ"ל שלוש פעמים,זובירקס 800 מ"ג שלוש פעמים ביום,טיפות עיניים 8 פעמים , ג'ל תחליף לדמעות 4 פעמים ביום. מאז שאובחנתי ישנה החמרה במצב הפנים השיתוק היה חלקי ועכשיו הוא כמעט מלא חוץ מאשר יש לי תחושת חום וקור כאשר אני מעבירה את ידי על הפנים. הופניתי למעקב אצל רופא א.א.ג, שאלתי: האם יש לייחס חשיבות מיוחדת לכאבים החזקים בעורף, האם אתה ממליץ לפנות לרופא אחר מלבד א.א.ג ומה המשך הטיפול הנכון לדעתך במצבי הנ"ל? לתשובתך אודה, א'.

06/11/2006 | 21:29 | מאת: מארק

שלום א' הכאבים אזר את מתארת נובעים מלחץ אשר נגרם מבצקת באיזור הוירוס. Vוירוס "התיישב" במנהרה שיוצאת מהמוח. הוירוס יוצר דלקת מקומית אשר מעלה את הלחץ במנהרה זו, לחץ זה פוגע בעצב הפנים וכואב. עצב הפנים אחראי על טעם, דמעות ותנועתיות שרירי הפנים. אודות ההדרדרות שאת חשה, אין לחשוש, זה מקובל להמשיך להידרדר עד 10 ימים מתחילת ההתקף. אני מציע לך ליצור עימי קשר טלפוני לייעוץ נוסף במידה ויש עוד שאלות בנושא. מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

08/11/2006 | 16:09 | מאת: מארק רובין

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy