פציאליס

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

26/09/2006 | 19:09 | מאת: גבי

שלום רב, אשתי קיבלה פציאליס בחודש התשיעי להריונה. את הטיפול התרופתי - עליו המליצו חלק מהרופאים שראינו בימים הראשונים לאחר קבלת הפציאליס- היא העדיפה שלא לקבל מחשש לפגיעה בעובר, ובמקום היא הלכה למספר מדקרים שלא הועילו. מאז חלפו למעלה מחודשיים ואין כל שיפור נראה לעין. לאחר הלידה, לפני למעלה מחודש, היא החלה בטיפול אצל 'אחד המומחים הגדולים בארץ לפציאליס' שהבטיח שתוך 45 ימים 'הוא מחזיר אותה למוטב'. למרבה התסכול ולמרות שהיא מבקרת אצלו 3 פעמים בשבוע למשך שעתיים כל פעם, טיפול הכולל פיזיוטרפיה, דיקור וטיפול בלייזר, אין שום שיפור נראה לעין!!! הדבר משפיע מאוד לרעה על מצב רוחה - האם יש מה לעשות? אשמח לעזרה

09/10/2006 | 22:59 | מאת: מארק

שלום רב, מי זה ה"מומחה" הזה? המטפח תקוות חסרות ביסוס אצל אשתך? פאציאליס כמו של אשתך מתחלק ל-2 סוגים פגיעה קלה בעצב (כ-85% מהמקרים) המחלים ללא כל טיפול כמעט תוך45 יום (כך שנורא קל להיות מומחה)... ופגיעה בינונית בעצב (המכונה בשפה המקצועית אקסונוטמזיס). נשמע כי אשתך סובלת מהפגיעה הבינונית וחשוב שתחל בטיפולי TES (טיפול יומי בבית המטופל) ופיזיותרפיה ספציפית לפאציאליס. קשה לי להאמין שהמומחה אשר ביקרתם אצלו אשר מבצע "פיזיותרפיה" הוא פיזותרפיסט מכיוון שלא סביר שהיה מבצע דיקורים ולייזר, 2 טיפולים אשר נפוצים אך לא הוכחו כיעילים לטיפול בפאציאליס. אני מתנצל מראש על טון הביקורתי כלפי הטיפול אשר קיבלתם עד כה, אך מכעיס אותי המטפלים אשר אינם מבינים לעומק את הבעיה, לצערי רובם גם חושבים שהם מעולים בטיפול בפאציאליס, הרי רוב המטופלים שלהם מחלימים לגמרי תוך 6 שבועות (יש בדיחה רפואית אשר אומרת שעם טיפול מחלימים ב-6 שבועות וללא טיפול בחודש וחצי) שזה קצב ההחלמה הטבעית ל-85% מהמטופלים גם ככה. אצל אנשים עם הפגיעה הבינונית לרוב מתחילים לראות שיפור כ-3 חודשים לאחר תחילת הבעיה אך כמו שאמרתי קודם חשוב לבצע TES (אני ממליץ לקרוא אחורה בפורום או להתקשר אליי בשביל הסבר) ע"מ למנוע החלשות שרירי הפנים עד החלמת העצב. בהצלחה, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

21/10/2006 | 12:43 | מאת: mark

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy