פאציאליס בחולה סכרת

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

19/09/2006 | 08:40 | מאת: חני

שלום אבי בן 80 וסובל מסכרת יתר לחץ דם ולב הוא מטופל כבר 20 שנה בכדורים ומרגיש טוב אתמול נגרם לו שתוק פתאומי בחלק הימני של הפנים בשפה אך לא בלשון והעיין הימנית לא נעצמת לחלוטין . הזמנתי לו רופא בלילה שאמר שזה כניראה פאציאליס . יש לציין שאבי קיבל אירוע מוחי פעמיים בעבר - אמנם קל אך היה . היום בבוקר אצל רופאת המשפחה היא הפנתה אותו לנוירולוג לא דחוף . האם אפשר לחלוטין לשלול ארוע מוחי נוסף ? או לא לקחת סיכול ולקחת אותו למיון ? חוץ מזה מרגיש מעט חולשה אבל אי אפשר לשכוח שהוא גפ בן 80 . האם זה מצב עובר או קבוע ? הרופא אמר שיש תרופות אך לא יודע אם ניתן לתת לחולי סכרת כי זה סטרואידים.

10/10/2006 | 00:02 | מאת: מארק

שלום רב, צר לי על העיכוב במענה, היית במילואים ובחו"ל. בעיקרון הדרך להבדיל אם מדובר בשיתוק על רקע וירוס או אירוע מוחי זה על ידי בדיקת הפנים ה-2 הצדדים, אם זה וירוס אז לרוב מחצית שלמה של הפנים משותקות, במקרה של אירוע ברוב המקרים נראה חולזה בצד אחד מתחת לגובה העיניים וחולשה בצד הנגדי מעל העיניים (מבקשים להרים גבות). כך מבחינים בצורה גסה בין הבעיות השונות. מקוה שעזרתי, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis ומנהל פורום פיזיותרפיה

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy