פאציאליס.אפשר לצאת מזה

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

01/05/2005 | 22:29 | מאת: דנה

לנינה ולאחרים, בשנה שעברה חוויתי פאציאליס קשה. כן, עשיתי פיזיותרפיה בקופ"ח ועשיתי דיקור זמן ממשוך ותכוף. וכשנסעתי במכונית עשיתי כל הזמן תרגילים. והיום אני ישרה ויפה ואפילו נוירולוגים לא מזהים שהיה לי . אבל עבדתי קשה!! בהצלחה לכולם. עתליה

08/05/2005 | 11:35 | מאת: יפעת

אם תוכלי לתת עוד פרטים אודה לך מאוד. אמא שלי (בת 55) עברה פציאליס לפני יותר משנה ועדיין נותרו סימנים כמו עין שקופצת ודומעת, ופה שאינו סימטרי לחלוטין. בשעות של מתח ולחץ הסימנים גוברים וזה מאוד מפריע לה. מה ניתן לעשות? היא עושה טיפולי רפלקסולוגיה, הייתה אצל נוירולוג, עשתה דיקור... איזה תרגילים את עושה?

11/05/2005 | 16:01 | מאת: דנה

ליפעת, את הדיקור המאסיבי התחלתי פחות משבוע מיום קבלת השיתוק. אינני יודעת מי עשה לאמך את הדיקור, אבל בכל מקרה צריך לעשות אצל מומחה. גם היום כשאני במכונית ואני מרגישה קשיות בלחי ני עושה את תרגילי הניפוח. אני גם יכולה להעביר לך את שם הרופא אם תרצי. הוא רופא קונבנציונלי במרפאת כאב בבית חולים, ועוסק פרטי (וממש לא גזלן) בדיקורים. אני קיבלתי את כתובתו ממישהו אחר שהיה לו פאציאליס. בהצלחה.

17/05/2005 | 22:14 | מאת: מארק רובין

יפעת שלום, נשמע כי אמך החלימה במידה מסויימת אך נותרה עם סימנים ובעיות קלות אך מפריעות, התיקים והדמעות זה סימן קלאסי לחוסר בשלות של העצב החדש שצמח במקום העצב אשר נפגע. בשלב זה חשוב לבנות תוכנית טיפול ל"הבשלת" (maturing) עצב הפנים, לחזק את שרירי הפה, ולהחזיר לה את החיוך. חשוב שתבין שמדובר בעבודה קשה ובמידה והיא מעוניינת אני אשמח לראותה. חשבו לי לציין (בתור מטפל מערבי) שאין שום הוכחות שרפלקסולוגיה או דיקור מועילים במצב של פאליאליס כרוני, כמובן שמדובר באמונה בטיפולים הוליסטיים אך מדעית שני טיפולים בלבד מועילים מעבר לכל ספק במצב כזה. מארק רובין BPT

17/05/2005 | 22:14 | מאת: מארק רובין

יפעת שלום, נשמע כי אמך החלימה במידה מסויימת אך נותרה עם סימנים ובעיות קלות אך מפריעות, התיקים והדמעות זה סימן קלאסי לחוסר בשלות של העצב החדש שצמח במקום העצב אשר נפגע. בשלב זה חשוב לבנות תוכנית טיפול ל"הבשלת" (maturing) עצב הפנים, לחזק את שרירי הפה, ולהחזיר לה את החיוך. חשוב שתבין שמדובר בעבודה קשה ובמידה והיא מעוניינת אני אשמח לראותה. חשבו לי לציין (בתור מטפל מערבי) שאין שום הוכחות שרפלקסולוגיה או דיקור מועילים במצב של פאליאליס כרוני, כמובן שמדובר באמונה בטיפולים הוליסטיים אך מדעית שני טיפולים בלבד מועילים מעבר לכל ספק במצב כזה. מארק רובין BPT

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy