בל פלאסי קל פעם שנייה

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

11/07/2021 | 09:56 | מאת: שאלה לרופא

לפני 14 שנה עברתי שיתוק בל קשה קבלתי סטוריאידים ופיזורתפיה לאחר שישה שבועות החלה לי בעיה נורולוגית הפרעת תנועה באותו צד של השיתוק צד שמאל. לאחר שמונה שנים עברתי ניתוח כריתת המנגיומיה מעצם פרונטלית שמאלית של המוח. אתמול עברתי שיתוק בל קל הפה לא ממש התעקם לי אבל כל צד ימין שלי רדום כמו שיתוק מיד נתנו לי סטריאידים השיתוק היה אחרי סיבוך של שפעת ממושכת למעלה מעשרה ימים. הרופא אמר בגלל שהשיתוק קל אין צורך בפיזורתפיה אלא רק בסטריאודים כמה זמן עליי להישאר בבית מאז השיתוק ? הנורולוגית אמרה 3 שבועות לפחות לא לצאת מהבית האם יכול להיות שתיווצר לי עוד פעם הפרעת תנועה אחרי שיתוק בל בצד ימין ? כמה זמן לוקח עד שהטעם המתכתי בפה עובר ? בריאות ותודה

שלום רב ותודה על פנייתך, מהכתוב אני מבינה שזו פעם שנייה אך, ללא ממצאים של גידול הפעם. לגבי פיזיותרפיה, וטיפולים נוספים, אני ממליצה להתייעץ עם מומחה נוסף שיבדוק אותך. לגבי הטעם המתכתי, אני ממליצה לעשות אימוני טעם עם חומרי טעם חזקים כמו לימון ועוד, בדכ התופעה חולפת ואצל כל אחד בזמן אחר. מאחלת לך בריאות שלמה דר אריאל

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy