סינקינזיס/פציאליס לאחר ניתוח באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

27/12/2017 | 16:23 | מאת: דליה

לפני כ-18שנים עברתי ניתוח באוזן אשר במהלכו המנחת פגע לי בעצב הפנים. נשארו סימנים (בזמן לעיסה אכילה וכו'). טופלתי ע"י בוטוקס בצד העין של האוזן המנותחת דבר שיצר אי סימטריה בין שתי העיניים. הפסקתי ופניתי לטיפולי בוטוקס פרטיים ואכן המראה היה מעולה. משהפסקתי את הטיפולים היקרים חלה החמרה עד כדי כך שהפסקתי לחייך משום שהגבה הימנית צונחת באופן בולט כל כך והעין של האוזן המנותחת נותרת גבוהה. יש פער של לפחות 2 ס"מ בין שתי הגבות. הבנתי שלתופעה הזו קוראים סינקינזיס. מה עושים? איזה טיפולים? זה יחמיר? תודה

דליה שלום רב, התופעה של סינקינזיס מתוארת ככיווץ של שרירים באופן בלתי רצוני, לדוגמא כשמחייכים יש כיווץ של שרירי העין או הגבה. ההשערה היא שישנה חזרה של העצב שאינה מכוונת מטרה. ישנם מחקרים שהראו שגירוי חשמלי TENS יכול להקטין את התופעה. כמו כן, כפי שתיארת גם הזרקות של בוטוקס. על מנת לנסות את ה TENS התייעצי עם פיזיותרפיסט בקופה אליה את שייכת, בברכת בריאות אפרת

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy