בלס חוזר

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

26/10/2005 | 19:10 | מאת: ramy

אני בן 26 בריא, עברתי השבוע ארוע של פציאליס שני בחיי (אחרון היה לפני שנתיים) , היתי במיון נוירולוגי וקיבלתי טיפול באציקלוביר ופרדניזון. עבר 5 ימים ובנתיים אין שום שיפור. שאלותי: 1. האם צריך לעשות בירור מיוחד לאור עובדה שזה ארוע שני? 2. האם זה נורמלי שעברו 5 ימים ואין שום שיפור 3. האם כל חולה בלס צריך לעשות פיזיוטרפיה ? ומה לגבי? תודה

27/10/2005 | 00:17 | מאת: מארק

רמי שלום, סטטיסטית הסיכוי לחלות פעמיים בבלס פאלסי נמוכה (ברק לא פוגע פעמיים באותו מקום), אך כמובן שישנם מקרים. אין בירור אשר אתה יכול לבצע חוץ מאשר בדיקת מערכת החיסון. זה בהחלט נורמלי שלא יהיה שיפור בימים הראשונים, לרוב אפילו מדווחים על הדרדרות ב-10 הימים הראשונים. אפשר לצפות לתחילת החלמה תוך שבועיים שלוש בממוצע. מומלץ שכל חולה יגש ליעוץ אצל פיזיותרפיסט, אין לבצע טיפול של TENS כלומר חשמול שרירי הפנים והוכח שאין כל יעילות ל-US (אולטרה סאונד) אך חשוב לקבל תרגילים והדרכה מתאימה. למקרים קשים יותר אשר לא מחלימים תוך חודש וחצי עד חודשיים מומלץ לבקר אצל פיזיותרפיסט אשר התמחה בשיקום הפנים. תרגיש טוב, מארק רובין BPT מנהל פורום בלס פאלסי ופאציאליס Bells palsy AND facialis

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy