שאלה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

13/03/2005 | 18:38 | מאת: חני

ברכות על הפורום החדש! יש לי פחדים גדולים מתאונות דרכים ואני רוצה לפרט: כל כך הרבה שומעים על מה שקורה בכבישים וכשהייתי רווקה וגרתי אצל ההורים , אם אחד מהם היה מתעכב קצת בדרך הביתה ישר הייתי נלחצת ומתחילה לחשוב על הגרוע מכל. כיום אני נשואה כבר 6 שנים ולנו אין רכב מטעמי חיסכון. לדעתי, בעלי אינו נוהג כמו שצריך ולעיתים כשאנו לוקחים את הרכב של ההורים לארועים, נסיעות וכו' אני מעדיפה לנהוג אבל קורה לפעמים שהוא משכיר רכב לצרכי העבודה, כשנוסעים לנופש וכו. הוא באמת עושה הרבה טעויות שטותיות על הכביש, הוא לא מבין כלום במכניקה של האוטו אפילו להחליף גלגל הוא לא יודע (גם אני לא ) ולכן אני חושבת שאנחנו לא יכולים לקנות כרגע מכונית והוא דוקא מאד רוצה. הבעיה היא שכשהוא נוהג בלעדי אני בבית כוססת צפרניים וחושבת שיתכן שאולי הוא לא יחזור...ובאמת יש לי "קייס", אני לא סתם חושבת כך. אני אמרתי לו שאם הוא רוצה לקנות אוטו הוא חייב קודם לפחות שעור רענון וללמוד את כל מה שצריך לדעת אבל הוא צחק עלי ואמר שאין דבר כזה ומי שיש לו רשיון לא הולך ללמוד שוב אפילו לא שיעור אחד. אבל אני חושבת שזה לא בושה הרי הוא עשה רשיון לפני 15 שנה ומעולם לא היה לו אוטו משלו. אציין שאני נוהגת יותר טוב לדעתי אבל אני לא כלכך נהנית - אני כל הזמן בלחץ. איך נרגעים?? ואשמח אם תגיד לי מי צודק בסוגיה עם בעלי? תודה

כמובן שאין ולא צריכה להיות כל בושה בלקיחת שיעורי נהיגה, לרענון או תגבור. אדרבא, אם אומנם זה מתבקש, עניינית, יש בזה כדי להעיד על גישה בוגרת ואחראית. אלא שדעתכם חלוקה, כנראה, עד כמה זה אכן מתבקש. בכל מקרה, תטיבי לעשות אם ציפייתך תנוסח ותבוא ממקום מהותי של בקשת התחשבות ברגישותך/חרדתך ולא ממקום העלול להשמע ביקורתי ותובעני. ובכלל, קשה לדעת עד כמה דברייך מייצגים "עמדה דאגנית" אישיותית, או שהיא אכן ממוקדת בעין הנהיגה, בלבד ?!

14/03/2005 | 09:48 | מאת: חני

שוב שלום, אני לא כל כך הבנתי את הסוף של התשובה שלך... האם התכוונת שאולי יש לי בעיות עם בעלי, אבל התשובה היא שיש לנו זוגיות די טובה אבל באמת מציקים לי החרדות שיש לי כשאנו על הכביש! נכון שיש גם פחדים אחרים קצת אבל בעיקרון זה מה שהכי מציק לי אצלו., אם אני נוסעת כשמשהו אחר נוהג אני לא מפחדת כמו שכשאני איתו כשהוא נוהג, אבל זה מפני שאני רואה שהוא לא יודע לנהוג כמו שצריך. אך בכל זאת איך מתגברים על הפחד באופן כללי? תודה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה