התמכרות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

13/03/2005 | 13:00 | מאת: הסטודנט

שלום רב, הסיפור ארוך אז אקצר: אני סטודנט בן 26, טיפוס חרדתי שמטופל כבר שנה בציפרלקס. אחרי מס' שנים של הפנמת הבעיה וטיפול (בעיקר טיפול בעצמי) אני יכול להגיד שאני חזק מבעבר. אני חושב שזה הזמן להתמודד עם הבעיה הבאה: כבר כשנתיים שאני מכור לפורנו באינטרנט. ההתמכרות היא ברמה אובססיבית-יומיומית בצורה שאף פוגעת בקשר שלי עם חברתי, בלימודים, ועוד. בעבר מצאתי בהתמכרות הזו מפלט להירגעות, ואולם כיום בעיה זו מהווה בעצמה מקור למתח. שאלתי - איך להתחיל להתמודד? מה לעשות? להתנתק בבת-אחת? או אולי בהדרגה? אני צריך הכוונה ראשונית בתודה מראש

חן חן על השיפור והמודעות. הדעות חלוקות לגבי מידת ההדרגתיות הרצויה ב"התנזרות". לדעתי, בסוגיה שלך, עדיפה ההתנתקות המלאה. ( פורנוגרפיה = גיאוגרפיה ?? ) חשוב לא פחות, ולו כדי שהחלטתך תחזיק מעמד, שתשתף מישהו משמעותי לך ( אולי אפילו החברה ), על מנת לתכנן וליצור במשותף, מערכת "הרתעה" ו"חיזוקים שליליים". זאת בנוסף כמובן, להמשך החיפוש אחר הגורמים ודרכים חלופיות להרגעת חרדתיותך הרבה. בהצלחה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה