קשיים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

22/08/2016 | 01:13 | מאת: גל

שלום בן 24 בעברי התמכרות קשה לאלכוהול וסמים וכיום נקי כ6 שנים והולך 3 פעמים בשבוע לאן איי ( התמכרות לקריסטל והרואין) ב4 שנים האחרונות היו חרדות נוראיות שכיום בגדול רוסנו לאחר טיפול פסיכולוגי ותרופות (סורבון וויפאקס) בעצם מאז שהתנקתי הדיכאון לעולם לא עבר היו תקופות שהיה יותר קשה ותקופות פחות קשות ובשנה האחרונה מרגיש שכבר לא מסוגל להתמודד הייתי בטיפולים בקהילות טיפוליות ובנקיון אצל פסיכולוג מעל שנה ועדיין זה שם ולא זז לשום מקום מין תחושת מועקה נוראית וכמו כאב שהולך איתי לכל מקום הפסיכולוגית טענה שמדובר בעצם בסוג של פוסט טראומה מחיים לא פשוטים של שנים של התמכרות לסמים וכל מה שמגיע עם זה אבל אני כבר לא מסוגל לסבול קשה לי מאוד... כבר לא יודע מה לעשות והיאוש שאני מרגיש הוא גדול האם זה החיים שנועדתי לחוות? האם ככה אמורים להראות החיים של מי שלא משתמש? אשמח ח עצה... תודה

גל פתיחותך ומודעותך ראויים להערכה וכך גם הכוח והאומץ שגילית, כמסתבר, כדי להיגמל מהאלכוהול והסמים. מצער לשמוע עד כמה אתה עדיין סובל ממצוקות נפשיות, בין אם קדמו להתמכרות ובין אם הן נגרמו או הועצמו על ידי ההתמכרות וכו'. עניינית, אין מקום לייאוש. למיטב ניסיוני (רב השנים), בדרך כלל טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי מתאים (!) והתמדה טיפולית (לפעמים קצרה יותר ולפעמים ארוכה יותר), אמורים לסייע משמעותית בהתמודדות, הקלה ואף הפחתה של המצוקות. בהתייחס לגילך הצעיר ועל פי תיאורך, אני משוכנע שחייך יכולים וראויים להיות נוחים ושלווים יותר. הדבר אפשרי ביותר !!

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה