חרדה ודיכאון

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

17/08/2016 | 20:35 | מאת: אנונימי

בן 26 בריא , במהלך חיי חוויתי תקופות של חרדה ולחץ ( לא דיכאון ) , לפני כשלוש שנים נטלתי ציפרלרס למשך חצי שנה שעזר מאוד , הטיפול היה בליווי פסיכיאטר והפסקת התרופה הייתה מבוקרת בשנתיים האחרונות התחלתי לימודי לתואר בהנדסה , לאורך כל הלימודים (כשנתיים) מצבי הנפשי היה מצויין ובהצלחה בלימודים הטיבה עם ההרגשה , במהלך תקופת הלימודים נטלתי ריטלין בעקבות הפרעת קשב וריכוז מאובחנת עוד מילדות , הכדור עזר ולא פגע בי בצורה כלשהי כרגע לפני כחודש יצאתי לחופש סמסטר , הפסקתי ליטול את הריטלין מכיוון שאיני לומד עוד , החלה תחושה של חרדה , פחד ממחלות , דיכאון הנובע מחוסר חשק כללי , הרגשה של חוסר משמעות , חזרתי לשלב ספורט יום יומי לשיפור המצב רוח אך נראה שתחושת הדיכאון והחרדה חזקים יותר ההרגשה החלה מייד עם תחילת תקופת החופש האם הפסקת כדור מסוג ריטלין במיידי עלולה לגרום לתופעות כאלה ? מה עליי לעשות האם לחזור לציפרלקס ?

לאנונימי הפסקת כדור מסוג ריטלין ולא רק ריטלין, אלא כל תרופה פסיכיאטרית, במיידי, אכן עלולה לגרום לתופעות כמו אלה המתוארות על ידך. איננו עוסקים בתרופות, או ייעוץ פסיכיאטרי, אלא בייעוץ פסיכולוגי. בכל מקרה וכפי שכתבתי בתשובה לשאלות הסמוכות לשלך, בדרך כלל, עדיף ייעוץ/טיפול פסיכולוגי, על פני נטילת כדורים. טיפול פסיכולוגי מתאים, עשוי לייתר את הצורך בתרופות ותופעות הלוואי הנלוות ולרוב הוא עמיד ומתאים יותר, גם לטווח הארוך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה