הפרעת חרדה מול OCD מה הבעיה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

08/08/2016 | 22:10 | מאת: רן

שלום ד"ר, יש לי שאלה חשובה שאני זקוק לתשובה בהסבר בין הדברים האלה - OCD וחרדה. יש לי OCD וחרדה. יש לי כל הזמן חשדות בדברים מסויימים כלפי אנשים. נגיד הייתי במרכז מסחרי ואמרו שלמישהו נלקח הכסף ונעלם. כלומר נגנב. ואז הייתי באזור אני מפתח תחושה במסגרת הOCD שזה אני מה שיוצר לי את החרדה. עכשיו מרגע זה ואילך כל דבר שמתקשר לגניבה או לכסף שאני שומע מישהו או מישהי מדברים - אני מתחיל לחשוב שהם מדברים אליי. למשל אווירה של אנשים לידי שפתאום משתנה. אני מחליט שהיא משתנה בגלל שהם יודעים וזה אסון למרות שזאת החלטה שלי שהיא עם התעצמות חרדתית אחרי ה-OCD. אחר כך, נניח, אני הולך בבית ושומע מחוץ לדלת מישהו מדבר ספציפית על גניבה, כסף וכדומה. בחדר המדרגות ואני מחליט שמדברים עליי כי אחרת אין לזה הסבר. בעבודה פתאום מישהו באה למשהו ואומרת לו למה הוא כאן -כאשר לא היה באזור מישהו נוסף חוץ ממני ועוד מישהי - והאיש אומר הכסף בטיפול של מישהו אחר. ואז אני מחליט שמדובר אך ורק עליי ומקשר את זה אליי. פתאום אנשים ניגשים אליי בנסיבות שנראות לי לא הגיוניות ואני מחליט שאין לזה היגיון חוץ מזה שמשהו לא בסדר והם מדברים עליי בהקשרים האלה. אני מאוד לא יודע מה לעשות עם החרדות וההפרעה טורדנית יחד. איזה פתרון יש לזה? תודה.

רון אני מניח שאתה משתמש בביטוי OCD כיון שכבר פנית לייעוץ אצל פסיכיאטר או פסיכולוג. "הפתרון" לבעיה שממנה אתה סובל, בין אם זה אכן OCD (סוג של חרדה), או "חרדה", או כל הגדרה אחרת, הוא לפנות לטיפול פסיכולוגי, אצל פסיכולוג קליני ולהתמיד בטיפול. לא צפוי אמנם "פתרון של קסם", אך אם תתמיד בטיפול, יש סיכוי גבוה להקלה משמעותית של מצוקתך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה