פאניקה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/05/2016 | 01:40 | מאת: משה

אני בן 22 לומד סיעוד. יש לי התקפי חרדה..פאניקה.. משנה,הלכתי לפסכיאטר ואני לוקח לוסטרל 100 מג ליום. מידת התקפי החרדה פחתו במיוחד עקב שהשתתפתי בחדר כושר,יוצא לריצות ומנסה להתעלם ממנו דרך פעיליות. גם אני בקשר עם בחורה אך לפעמים תקופה מסוימת אני מרגיש את הדפיקות והקוצר נשימה אך מנסה גם להתגבר על זה. שאלתי האם התקפי חרדה נמשכים לכל החיים ומשפיעים ,בגלל שהתחלתי לחשוב שלא רוצה להשפיע על החברה שלי בגלל שאני עם התקפים כאלה וחושב לעזוב?? דבר שני האם להמשיך בלוסטראל אני לא מרגיש שהוא עוזר הרבה,ולא רוצה שאתרגל על התרופות רוצה להתגבר בכוח עצמי

משה גם אם יתכן ויש לך רגישות חרדתית, כזו או אחרת, הביטוי הסימפטומטי של רגישות זו, בצורת "התקפי חרדה", אינו חייב להימשך כל החיים. אדרבא, טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי מתאים, אמור לעזור כדי להפחית ולרוב גם לבטל לחלוטין את התקפי החרדה. יותר מכך, כפי שאני חוזר ומדגיש בפורום, בהסתמך על מחקרים רבים, טיפול פסיכולוגי מתאים, עשוי לייתר את הצורך בתרופות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה