נגישות
נגישות

לחוצה מאוד הפרשת חלב מהשדיים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/04/2016 | 08:14 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 33 סובלת כבר 8 שנים מחרדות קשות הקשורות למצב הבריאותי. מטופלת בויפאקס xr 300 מג ואלפרוקס 1 מג פעמיים ביום. לפני כשבוע הופיע הפרשת חלב מהשדיים והמחזור החודשי הגיע בזמן אך בכמות מאוד קטנה. לאחר קריאה וחפירות באינטרנט הגעתי לחרדות קשות בגלל הסיבות לכך, כמו גידולי מוח או גידולי ריאות ( אני מעשנת). לאחר יעוץ מול רופא משפחה, גניקולוג, ומרכז ויעוץ תרופתי באסף הרופא, הוסבר לי שגם בויפאקס וגם באלפרוקס קיימת תופעה של הפרשת חלב מהשדיים. חשוב לציין שזה כבר קרה לי בעבר אך המחזור היה תקין. הומלץ להוריד בהדרגה את המינון של ויפאקס. אני בחרדות קשות, כי כמו שזה אופייני לכל הסובלים מחרדות מסוג זה, אני חפרתי יותר מידי באינטרנט. לא מפסיקה לבכות ובקושי מתפקדת. לפני 5 חודשים עשיתי בדיקת פרולקטין עקב אותה בעיה עם הפרשת חלב וזה היה תקין 175. רופא נשים לא ראה צורך בבדיקה חוזרת. צילום ריאות לפני חודשיים תקין. בדיקה אצל נוירולוג לפני שבועיים עקב סחרחורות- תקינה. בנוסף יש לי שחלות פוליציסטיות. הבנתי מהפסיכיאטר שרוב התרופות הפסיכיאטריות יכולות לגרום להפרשת חלב ושיבושים במחזור החודשי. אשמח בבקשה לדעתך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אירה החתום מטה והפורום הינם פסיכולוגיים ולא רפואיים. הכתובת לבירור שאלתך התרופתית-רפואית, היא כמובן רופא משפחה, או פסיכיאטר, כפי שאכן עשית. במקביל, נראה שחרדתך המועצמת והאובססיבית, למרות ההסברים המקצועיים- רפואיים שניתנו לך, מחייבת גם טיפול פסיכולוגי מתאים. אם באופן פרטי ואם במסגרת קופת החולים אליה את משתייכת.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה