התמכרות לטיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/03/2016 | 10:27 | מאת: אורית

האם יש דבר כזה התמכרות לטיפול פסיכולוגי? לא מספיק לי פעם בשבוע. זה רק מותח לי את העצבים. עוד לא מתחילה לדבר כבר הסתיימו לי 50 הדקות ואני צריכה להמתין שבוע עם הפצעים הפתוחים. קבעתי לפי שעה פעמיים בשבוע. אבל אני חשה שאני כבר מכורה. בסוף אני אצטרך לקחת הלוואות על הלוואות כדי לממן את הטיפול ! זה לא מזכיר התמכרות?

אורית סליחה על העיכוב בתגובה. אני לא חושב שמדובר על "התמכרות", במובן הקליני של הביטוי, אלא יותר על "תלות" שיתכן ונוצרה או הועצמה בינך לבין המטפל/ת שלך. זו תופעה מוכרת ואפשרית והדרך להתמודד עם כך היא על ידי פתיחת העניין עם המטפל/ת שלך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה