מעגל סגור

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/01/2016 | 00:59 | מאת: מאיה

מדובר על בן 22 אינטלגנטי מאוד שטופל בעבר אצל פסיכולוג בבי"ח עקב ניסיון אובדני (בגיל 18 ), מרגיש "תלוש מהחיים". מרבה לדווח על "אפסותו"- למרות כישוריו הגבוהים. מאוד בודד ללא חברים או חברה, חש דחוי במיוחד ע"י המין הנשי,למרות חזותו הנאה והתנהגותו הנעימה לכל הדעות.מצליח בעבודתו ובמיוחד בלימודיו,אך חש ריקנות תהומית וחוסר עניין.מתוסכל בגלל תחושה של חוסר שייכות ותקשורת בכלל עם הסביבה. כמובן שקצרה היריעה לתאור מלא של פרטים נוספים הרלוונטים לנושא. למרות ניסיונות חוזרים ונשנים להיטיב את מצבו, התחושה היא שאנחנו נעים במעגל סגור. אשמח להכוונה לגבי אפשרויות לסיוע. תודה

מאיה אם דייקת בדברייך, הרי שהבחור בן ה-22 עליו את מדברת, קיבל טיפול פסיכולוגי רק במהלך אשפוזו בבית החולים, למרות שאת מתארת סימפטומים בעייתיים וקשים למדי. ההמלצה וההכוונה המתבקשים הם שיפנה לטיפול פסיכולוגי מתאים, אם במסגרת קופת החולים אליה הוא שייך, או באופן פרטי.

30/01/2016 | 21:01 | מאת: מאיה

הוא אובחן גם כמחונן (למד בכיתת מחוננים ודי סבל שם). האם רצוי לבחור בפסיכולוג שמתמחה גם במחוננים? דבר נוסף, הוא לא אושפז בבי"ח, אלא טופל אצל פסיכולוגית במפגש חד שבועי בבקרים ביחידה הפסיכיאטרית. תודה על עזרתך

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה