התייעצות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

08/11/2015 | 22:43 | מאת: מאירה

מקוה שהגעתי לפורום הנכון ואודה לך אם תוכל לחוות דעתך . אני בטיפול פסיכולוגי במשך שנים. לאחרונה יצא שקיימנו פגישות דרך הטלפון מאילוצים שונים ואז שמתי לב שהפגישה הרבה יותר ממוקדת ויעילה. בפגישות הרגילות אני מתפזרת ומוסחת לכל מיני נושאים לא חשובים ויוצאת נורא מתוסכלת . כשביקשתי לקיים הפגישות בצורה טלפונית הפסיכולוג לא הסכים כי לדבריו לא מטפל בצורה כזו אלא רק במקרים חריגים כשאי אפשר להיפגש. הבעיה שמרגישה שמבזבזת את הזמן כשמגיעה לפגישות ויוצאת מהן הרבה פעמים בוכה מרוב תסכול שלא דיברתי על מה שתיכננתי ושנשארתי ללא כלים להתמודד עם הבעיות שלא הספקתי לדבר עליהן. אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות. וגם לדבר על זה בפגישות לא ממש היה יעיל ומרגישה שהפסיכולוג אדיש לכך כי בכל מקרה מרוויח ואני מפסידה.. תודה מראש, מאירה

מאירה יתכן שתסכולך הלגיטימי ומאד צפוי ואנושי ממצבך ומצוקתך "מושלכים" על המטפל והטיפול. שכן, "זכותו" של המטפל להמליץ ולטפל בגישה היותר מקובלת, גם ולמרות ההתפתחויות הטכנולוגיות המאפשרות גם "טיפול מרחוק". הוא הרי לא שינה את "כללי הטיפול" מתחילתו ואפילו מוכן, על פי דברייך, לקיים שיחות טיפול טלפוניות, במקרים חריגים. כיון שאת כבר נמצאת שנים רבות בטיפול ונראה מתלונותייך שאין שיפור של ממש במצבך, הרי שיתכן שכדאי לבדוק עם המטפל באופן ישיר וגלוי האפשרות להחליף מטפל ו/או גישה טיפולית. זכותך וחובתך לעצמך, להיות בטיפול המתאים לרצונך וצרכייך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה