חרדה. מה עושים?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

13/10/2015 | 04:14 | מאת: ק

שלום דר, יש לי חרדה ממקומות לא בטוחים כלומר: כל מקום שהוא לא הבית שלי, של אימי (שגרה לידי) או הקניון שקרוב אליי. כל מקום שמצריך נסיעה רחוקה יותר מטריד אותי! מציק לי, מפריע לי לנהל אורך חיים נורמלי. אני בסך הכל אמא צעירה שמונעת מעצמה וממשפחתי בילויים שלכל אדם אחר יראו נורמליים לחלוטין. כמו כן אין לי רישיון נהיגה, שוב מהחשש הזה להיות במקום לא בטוח. החרדה גורמת לי לכאבי בטן ואף לשילשולים, מה שמחמיר את הפחד. אם אצטרך להתפנות מה אעשה??? אני מאוד מעוניינת לטפל בזה. לא יודעת מאיפה מתחילים. אני בקופח כללית. ושאלה נוספת - האם זו אגורפוביה? ניתן לטפל ללא תרופות פסיכיאטריות? מה היית ממליץ במצבי..? סליחה על האורך ותודה על מראש.

ק. לא ניתן לבצע אבחנה דרך הפורום. מצוקתך ידועה ומוכרת והדרך להתמודד איתה זה באמצעות טיפול פסיכולוגי מתאים. אם באופן פרטי או דרך קופת החולים אליה את שייכת. תוכלי לטלפן למוקד של הקופה ולקבל את הפרטים הרלוונטיים עבורך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה