כאבים עמומים ולא מוסברים בגוף

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

13/07/2015 | 09:54 | מאת: אני

ד"ר שלום, אני סטודנטית ונמצאת כרגע בתקופת מבחנים. יש לציין שזו סוף השנה השנייה ללימודים- כך שאני מורגלת למבחנים. לאחרונה- כשאני הולכת להיבחן וגם לפעמים בחוץ ביציאות- יש לי תחושת לחץ בברך וזה רק כשאני שמה ג'ינס (סקיני). כשאני ניגשת למבחן או יוצאת עם משהו פחות צמוד למשל שמלות זה לא קורה. האם יכול להיות שזה קורה ממתח? אני חייבת לציין שבתקופת המבחנים אני נוטלת ריטלין 20 MG SR. ביום יום אני לא נוטלת וגם אין לי את תחושת הלחץ בברך. אני אשמח ממך ליעוץ מה אפשר לעשות- זאת מכוון שזה קורה לי גם בוריאציה אחרת למשל כאב גב תחתון בלבישת ג'ינס גזרה גבוהה. האם ביופידבק יעזור? מה השיטות כיום? תודה

ל-אני התופעה שאת מתארת לא מוכרת לי, הגם שמתח נפשי עלול להשפיע בצורות רבות ומגוונות ביותר על תחושות וסימפטומים פיזיולוגיים. בכל מקרה של סימפטום פיזיולוגי (כמו גם בתיאור שלך), מומלץ להתייעץ תחילה עם רופא מתאים, או רופא המשפחה, לשלילת גורם רפואי-ביולוגי אפשרי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה