בדיקת דופק כפייתי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

08/07/2015 | 09:39 | מאת: טלי

שלום , אני מטופלת בציפלרקס 10 מ"ג במשך 6 שנים עקב חרדות סביב מצב הביראות (פחד מכל מיני מחלות), הרגשתי מצויין ולפני חודשיים שוב הייתה ירידה בעקבות מחלת ברוכיטיס (הייתי בטוחה שמדובר במשהו הרבה יותר מסוכן , כמובן) התחלתי לבדוק את עצמי (ספרתי, נשימות, הקשתי לנשימות, בלוטות לימפה בדקתי ודופק). פסיכיאטר הגדיל את המינון ל- 15 מג, שוב חזרתי לCBT, מחוסר תאבון מוחלט חזרתי לתאבון סביר (יש ימים ויש ימים) , שינה עדיין לא טובה(יש ימים של 3-4 שעות ויש ימים של 6-7, לעומת 10-12 שהייה לפני כן), אבל הנושא של הדופק לא עוזב אותי , בודקת כל 10 דקות , אם דופק תקין זה מרגיעה אותי לפרק זמן הזה ולאחר מכם אני יש דחף חזק מאוד לבדוק שוב (האם הוא עלה? אני צריכה להיות בלשיטה, אולי ימשיך לעלות ויהיה לי התקף פאניקה , ואם יהיה לי התקף פאניקה , אני אקח כדור קסנקס , ואז אולי הוא יעזור ואולי הוא לא יעזור , אם הוא לא יעזור , אצטרך להגיע לבית חולים, שם ימדדו לי לחץ דם, ולחץ דם שלי עולה לרמות לא סבירות כאשר מודדים לי אותו ועוד בבית חולים, אני אכנס לפאניקה עוד יותר חרדה והחרדות שלי התגברו ואני אתחיל למדוד את הודופק וגם לחץ דם ואכנס לדכאון וחרדה בדיוק כפי שהיה לפני 6 שנים אבל אז עוד הייתי בלי ציפרקלס, ועכשיו אני עם ציפרקלס 15 ויצטרכו להגדיל לי לעוד יותר , וגם ככה אני לא רוצה לקחת 15, אז מה יהיה, פחד פחד פחד - זה מה שעובר לי בראש),צד שני אם אני לא מודדת , אני מרגישה ממש חרדה , רעד תחושה לא נעימה בחזה(כאילו בדיקת הדופק זה סם בשבילי). איך לצאת מזה? אנא עזור לי

טלי הייתי שמח לו ניתן היה לעזור לך, דרך ייעוץ בפורום, בלבד. אך לאור תיאורך נראה שאת זקוקה לטיפול פסיכולוגי אינטנסיבי וככל הנראה, בשלב הנוכחי, גם בטיפול תרופתי. אני שמח להבין שאת כבר מקבלת טיפולים מעין אילו בהווה ועלייך להתמיד בהם עד להשגת השיפור המיוחל. יש לך את כל הסיבות להאמין שאכן הקלה משמעותית תגיע גם אם התהליך מתמשך מעבר לציפייתך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה