היפוכונדריה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

25/11/2014 | 22:48 | מאת: ליעד(שם בדוי)

בחודש ספטמבר בערך כאב לי הראש לא הבנתי מה מקור הכאב אז בדקתי באינטרנט באינטרנט היו דברים שהלחיצו אותי ובהדרגה התחלתי לחשוש יותר למצבי הבריאותי.ביום ב האחרון קמתי עם תחושה מוזרה בראש (לא ממש כאב) במקום יחסית ממוקד ותחושה של חולשה ביד שמאל בנוסף הלכתי לרופא משפחה לפני חודש ששלל לי בעיה נירולוגית אבל אמר לי שיש לי לחץ דם קצת גבוה מידי האם התחושה הזאת אמורה להדאיג אותי?? האם זה קשור ללחץ דם?? האם אני היפוכונדר?? אני ישמח עם תענו על זה כמה שיותר מהר כי אני ממש בלחץ

ליעד אני לא רופא אלא ד"ר לפסיכולוגיה, כך שאני לא יודע ולא אמור לאבחן האם בעייתך הפיזית (לחץ דם ?) קשורה או נובעת מחרדתך ה"היפוכונדרית", או שזו אכן בעיה רפואית-פיזית. את זה תצטרך לברר עם רופא המשפחה שלך. כללית, גם מצבים רפואיים כולל לחץ דם) נוטים להיות מושפעים ולהעצים מתחושות של לחץ וחרדה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה