לחץ נפשי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

11/10/2014 | 00:19 | מאת: דני

שלום דוקטור שמי דני ואשמח אם תוכל לעזור לי במשהו שמטריד אותי המון זמו. אני שחקן סנוקר בצורה רצינית ואני משחק טוב מאוד ( במצב רוגע ) רוב הזמן שהמשחקים קצת יותר רציניים אני מתחיל להילחץ להיות מתוח ( אולי מהרצון לנצח או מהפחד להפסיד ) ואני פשוט לא מצליח לשחק 20 אחוז ממה שאני באמת יודע. הדבר מטריד מאוד את מנוחתי! אנא! עזור לי. דני

דני מה שאתה מתאר, מוגדר לעיתים כ"חרדת ביצוע" - התרגשות מיוחדת בעקבות הציפייה שאנו משערים שקיימת שנצליח ועקב כך הופכת לציפייה עצמית מועצמת, מרגשת ולרוב גם מעיקה ולוחצת. ההמלצה הנכונה בפשטותה אך מניסיוני קשה ליישום, היא להתמקד ב"תהליך" של מה שאנו עושים (כגון, ההנאה מהמשחק עצמו) ולא ב"תוצאה" ותהיה היא מה שתהיה. אם התופעה לא משתפרת, כדאי להסתייע בייעוצו/טיפולו המקצועי של פסיכולוג מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה