היפוכונדריה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/09/2014 | 08:14 | מאת: רויטל

שלום וחג שמח. בשנתיים האחרונות חוויתי 2 בעיות רפואיות. (גוש שפיר בחזה, ותאים טרום סרטניים בצוואר הרחם). זה התחיל לפני שנתיים ומאז כל תסמין ולו הכי קטן מטריד אותי, אני כל הזמן חושבת שיש לי סרטן ואז החרדה מגיעה יחד. בעלי חושב שאני היפוכונדרית, אבל אני לא יודעת אם זה נכון, שכן כן היו לי תסמינים רפואיים ומאז כל דבר קטן מפחיד אותי. לדוגמא, עכשיו יש לי כאב גרון שלא חולף ואני בפחד נוראי שיש לי סרטן גרון, יש לי תור רק לעוד שבועיים לא.א.ג וזה משגע אותי. כל תסמין בגוף מבשר רעות. האם זוהי היפוכונדריה?

שנה טובה רויטל קשה ולדעתי אף אין צורך לאבחן על פי תיאורך הקצר, האם מדובר בהיפוכונריה כ"פרעה", או "סתם" חרדה. מה שנראה כברור הוא שאת סובלת ממצוקה ריגשית ושיש לעזור לך בהתמודדות היעילה איתה. הכיוון המומלץ הוא לפנות לקבלת סיוע של מספר פגישות אצל פסיכולג קליני מתאים. להערכתי זה בהחלט עשוי להקל על מצוקתך וחרדתך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה