עזרה דחוף.

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/09/2014 | 20:03 | מאת: שרוליק

שלום דוקטור. אני בן 29 בריא בדרך כלל, ללא מחלות. לפני כשנה הרגשתי מין התקף של סחרחורות, רעידות, ולחץ בחזה צד שמאל בעיקר. מאז נכנס בי הפחד שיש לי משהו לבבי, כמובן שעשיתי את כל הבדיקות, א ק ג, צילום חזה, בדיקות דם, ספירות דם, ואפילו מבחן מאמץ. כל הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין, ורק בחצי שנה האחרונה הייתי כ-20 פעמים בטר"ם ועוד המון פעמים אצל רופא המשפחה. בכל פעם הכל יוצא תקין, ואני עדיין חושב שיש בעייה. לציין כי זה התחיל מתקופה מאוד לחוצה, אבל עכשיו זה יותר רגוע, אבל מדי פעם ישנם לחצים בחזה וסחרחורת. בעיה נוספת היא שאני כל הזמן קורא מאמרים באינטרנט על מה שקורה לי. דברים שבעבר לא התייחסתי אליהם, התחלתי לפחד מהם. כל דבר קטן שקורה לי בגוף, אני מיד מחפש את התוצאה באינטרנט. אודה לך אם תענה האם לדעתך זה לחץ וחרדה או משהו אחר. לציין, כי אין לאף אחד במשפחתי בעייה לבבית.

שרוליק על פי תיאורך והעובדה שכל בדיקותיך על פי דבריך, תקינות, סביר מאד להניח שאכן מדובר בתגובת חרדה. ריבוי פניותיך לטר"מ ולרופא המשפחה מצדיק פנייה לקבלת עזרה מקצועית-פסיכולוגית, בהקדם, כפי שודאי כבר יעצו לך לעשות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה