חרדות וגלי חום

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/08/2014 | 01:52 | מאת: חן

אני 9 חודשים אחרי לידה ואחרי הלידה היו לי התקפי חרדות מאוד רמיניים במשך כל היום שמלווה בהמון מתח ובהלות סתם .....אחאי 5 חודשים קיבלתי רסיטל ומאז אין התקפי חרדה ברוך השם....אבל מה שכן מידי פעם יש נפילות ממש קטנטנות במצב רוח שרק הפחד באותו רגע שאומר בראש יו מזה..זה חוזר?.... ולפני מחזור ובמחזור עצמו יש לי ממש המון גלי חום זה פשטט לא מפסיק...ולפעמים ממשיך גם אחרי המחזור...ואם כני חושבת על זה או על משהו שקצת מלחיץ אטתי אז הגל חום כאילו מתגבר כאילו עוד יותר חם לי...?... זה טבעי? מזה אומר איך אפשר להפסיק את זה ? והאם זה סוג של חרדה או מה זה ... זה סתם מלחיץ ואז מהלחץ מתגבר... זו הייתה לידה ראשונה טבעית רגילה ואני בת 25....לוקחת רסיטל 30 מ"ג...אשמח לתשובה תודה רבה

חן ראשית עלייך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך הן לגבי הסימפטומים שאת מתארת סביב תקופת המחזור והן לגבי המשך הטיפול התרופתי (רסיטל) שאת מקבלת. על פניו נראה לי שאכן מדובר במעין "התניה מעגלית" של תגובות החרדה שלך שהחלו אחרי הלידה. וכפי שאת עצמך מציינת, "המחזור" וסימניו הביולוגיים "מזכיר", כנראה, למוחך באופן אסוציאטיבי את תחושת "הסכנה" והחרדה בעבר (לאחר הלידה, את מפתחת מעין "ציפייה" לחרדה ואז היא אכן מופיעה. לדעתי, מן הראו שתיפני לפסיכולוג קליני מתאים, למספר פגישות ייעוץ/טיפול וזה יקל עלייך משמעותית.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה