הסתבכות של גמילה מעישון

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

15/08/2014 | 18:02 | מאת: ע

שלום דוקטור , בתאריך 26.6 הפסקתי בעזרת כדור אחד של וולבוטרין לעשן , מסתבר שהיתה לי רגישות גבוהה לכדור אשר התבטאה בדפיקות לב מואצות לחצים בחזה וכמעט הגעתי למיון בעקבות הכדור . בהמלצת רופאת המשפחה לא לקחתי יותר את הכדור אך המשכתי להפסיק לעשן ללא לקיחת הכדור וסבלתי מתסמינים קשים לאורך חודש שלם כגון חרדות לחצים בחזה דפיקות לב . התייעצתי עם רופאת המשפחה אשר טענה שמדובר התמיני גמילה ובאמת לאחר כמה ימים הכל נרגע למשך שבועיים אך לפתע לפני כשבוע חזרו כל תופעות הלוואי בעוצמה חזקה מאוד ואינני מצליח לעמוד בזה וחושב לקחת סיגריה ולשחרר את עצמי מהתקופה הזו . מה קורה לי ?

ע. קשה לדעת מה קורה איתך, מבלי להכיר אותך באופן מקצועי מקיף ומלא. קושי בהתמדה בגמילה ולו בשל התלות הפיזיולוגית והפסיכולוגית ריגשית הינו שכיח למדי. לכן יש צורך לעיתים קרובות בליווי מקצועי תומך כמו גם חברתי מעודד של נגמלים אחרים כמקובל בקבוצות הגמילה של קבוצות AA וכד.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה