רספירדל ופריזמה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

12/08/2014 | 10:44 | מאת: אייל יצחקי

שלום אני נער בן 15 הייתי אצל חוות דעת אצל פסיכיאטר והוא המליץ על פריזמה ורספירדל 1. האם יש צורך בלקיחת התרופות גם אם אין לי שום תחושות מתח חרדה ודיכאון האם זה יכול לגרום לנזקים לקיחת התרופות ללא הצורך מה במצבי הנוכחי כדאי לעשות? האם התרופות יכולות לשפר התנהגויות חריגות???

אייל ראשית, אני והפורום פסיכולוגיים ולכן איננו עוסקים בתרופות, אלא בטיפול פסיכולוגי. ויחד עם זאת, למיטב נסיוני, התרופות שציינת מיועדות לנטילה רצופה ומסודרת, על פי המלצת הפסיכיאטר ולא רק בעת מצוקה וקושי. בשימוש רציף, אכן ניתן לצפות לשיפור משמעותי. בכל מקרה מוטב שתתיעץ בעניין אם הפסיכאטר ואף תברר איתו האפשרות לשלב בנוסף לטיפול התרופתי גם טיפול פסיכולוגי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה