בן אדם מאוד לחוץ

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

23/07/2014 | 02:24 | מאת: יהונתן

שלום קוראים לה יהונתן ואני בן 21 מאז שאני זוכר את עצמי במקומות שאני לא מרגיש בהם בנוח אני מאוד לחוץ לדוגמה שעברתי בית ספר בילדותי הייתי בלחץ מאוד קשה והפחד להגיע לבית ספר מחשש להיות לבד הדבר המשיך גם לצבא ששם זה החמיר וגרם לי להיות בדיכאון קשים מאוד גם בבסיס פתוח וגם בבסיס סגור לקח לי להתאקלם לבסיס הפתוח אחרי שלא הצלחתי להסתדר בבסיס סגור בערך חצי שנה עד שנה בעקבות הלחצים אני פוחד לצאת לעבוד ) אני עדיין בצבא לקראת שיחרור( ובכללי אני פוחד לצאת לאזרחות מחשש שאני יחווה את אותם לחצים ודיכאון במציאת עבודה ובהתאקלמות אני חייב גם להגיד שאני בן אדם מאוד חברותי ככה שבכלל אני לא לבד אבל במקומות חדשים שאני ללא אנשים שאני מכיר אני מרגיש לבד נפשית אז רציתי חוות דעת של מומחה לגבי המצב של כל הלחצים ואם יש אפשרות לפתור את זה? תודה.

יהונתן יש אנשים ואתה כנראה נמנה עליהם הסובלים מרגישות יתר ללחצים, מתחים וחרדות.. כמובן, שיש לזה כיוון של "פתרון", היינו הקלה ושיפור משמעותיים בהתמודדות ובתחושות. לעזרה ראשונה תוכל להסתייע ב"טיפים לגולשים" שבתחתית עמוד זה מימין, אך סביר ורצוי יותר שתפנה לייעוץ/טיפול אצל פסיכולוג קליני, המתמחה בטיפול בגישת ה- CBT(קוגנטיבי-התנהגותי)והיפנוזה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה