חרדה מאינטמיות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

17/05/2014 | 22:36 | מאת: ארבל

הי אני בת 20 וסובלת מגיל קטן מהתקפי חרדה . מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מפחד מאינטמיות עם בנים וקשר זוגי. עם הגיל הרצון לקשר ולאינטמיות עלה אך איני יכולה לממש אותם בשל החרדה העצמוה שלי מהנושא ונושא זה מהוה טריגר להתקפי חרדה . אני לוקחת 40 מ"ג רסיטל כ4 חודשים ומוטופלת אצל פסיכולגית כ8 חודשים. אני מרגישה כי למדתי והבנתי מאיפה מגיע הפחד העצום שלי מהנושא אך איני יודעת כיצד אוכל להתגבר עליו. אשמח לשמוע את דעתך לגבי טיפולים שיוכלו לעזור לי

ארבל טוב עשית שפנית לטיפול פסיכולוגי (במקביל לזה התרופתי) ושאת מתמידה בטיפול. במקרים רבים עצם בירור הדינמיקה והמקורות של הבעיה והסימפטומים יש בכך כדי להביא לשיפור משמעותי, על ידי התובנות הנרכשות במהלך הטיפול וקידום תהליך של חוויה מתקנת. אך יש מקרים בהם כדאי לשקול הסתייעות גם (לא במקום) בכלים פסיכולוגיים יישומיים, הלקוחים בדכ מהגישה הטיפולית הנקראת CBT (קוגנטיבי-התנהגותי). מציע שתתייעצי בנדון ביתר הרחבה עם המטפלת הפסיכולוגית שלך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה