לחץ וחרדה ממושכים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/04/2014 | 20:50 | מאת: קמילה

שלום ד"ר. שנים שאני סובלת מלחץ ופניקה (קרוב ל9 שנים). יש לי פחדים שונים כמו: הפחד ממוות, הפחד להפסיק לנשום, חנק בגרון, סחרחורות, פחד ממקום סגור, פחד מלהישאר לבד והשיא הוא שבזמן האחרון אני מפחדת לאכול (רזיתי 12 קילו) ואני כבר אובדת עצות. אני פניתי לפסיכולוג קהילתי ללא תוצאות, לאחר מכן פניתי גם לפסיכיאטר שנתן לי טיפול סימבלטה 60 מ"ל. בנתיים אין תוצאות והסבל שלי ממשיך. אבקש ממך לייעץ לי טיפול נוסף שלדעתך יכול לעזור. בברכה.

קמילה את צריכה טיפול של פסיכולוג קליני (לא קהילתי ?). רצוי בגישת ה-CBT (מחשבתי-התנהגותי). התמדה בטיפול פסיכולוגי מתאים, גם אם הוא לוקח זמן ונמשך חדשים לא מעטים, עשוי לייתר את הצורך בתרופות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה