הפרעה רגשית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

23/02/2014 | 15:35 | מאת: ל ....

שלום וברכה , דוקטור יקר . אובחנתי כלוקה בחלק הרגשי ולדוגמא אתמול חוויתי מקרה של מפגש עם מישהי מסוימת ופשוט במהלך הניהול של השיחה הוצפתי רגשית שמעתי לרוב את הצלילים מסביב (זה היה בתוך קניון, מוזיקה ודיבורים ) בעוצמה יותר גבוהה התמקדתי רק בכל המחשבות שעלי לענות בין לבין עם הצפיה בתינוק שלה ובבעלה הרגשתי רותח והזעתי נורא , שאלתי היא ? האדם מנהל את מציאותו בחיי היום יום על ידי ויסות של השכל והרגש ואילו אצלי כנראה יש עודפים של הרגש , האם אימוץ מוגבר של השכל יגרום להיותו יותר פעיל על הרגש מאשר ההפך כמו לדוגמא שימוש בניתוח אנליטי רב וכך כאשר הרגש ינסה להציף אוטומטית המוח יקבל מעט וידחה ע"י ניתוח הדברים ואי הצפה ?

ל... אם הבנתי אותך נכון..יתכן ו"אימוץ מוגבר של השכל (על ידי התמקדות בפתרון וחשיבה על עניינים רציונליים) עשוי אכן לווסת ולהפחית העוררות הרגשית המועצמת. אם בעייתך/נטייתך מוכרת לך וגורמת לך לסבל או קשיי תפקוד, כדאי מאד שתפני לקבלת ייעוץ פסיכולוגי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה