תחושה מוזרה בצד שמאל

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/02/2014 | 04:02 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר נעמן אני בן 17 וחצי . היה לי עבר לא רחוק ( ליפני 3 חודשים ) של התקפי חרדה ודא-פרסונליזציה והמון תסמינים נלווים למינהם . כרגע אני מתמודד עם זה טוב מאוד ! התקפי הפאניקה נעלמו לגמרי אך למרות זאת , אני בכל זאת סובל ממתח נפשי לפעמים ותחושת הניתוק (דא-פארסונליזציה) . עכשיו שיש לך קצת עבר עלי אשמח לקבל יעוץ . יש לי תחושה מוזרה ביד שמאל שהתפשטה גם לרגל שמאל . מין תחושה שקשה להסביר של אי נוחות בגפיים האלה כאילו מרגיש אותם חזק יותר מהגפיים בצד ימין , זה לא כאב או עיקצוץ או אובדן תחושה , רק תחושה מוזרה בגפיים של צד שמאל . האם זה יכול לקרות מלחץ נפשי \ עייפות כרונית וכדומה ? ואם כן מה נכון לעשות בנוגע לתסמין ? להתעלם ממנו ? לקחת תרופות ? תודה מראש אנונימי

לאנונימי בדרך כלל כשמדובר בתסמינים (סימפטומים) פיזיים, חשוב להתייעץ תחילה עם רופא משפחה, או רופא מומחה אחר, כדי לשלול קיומה של בעיה רפואית-פיזית כלשהי. אם, כמשוער על ידך ועל פי הרקע של מצבי מתח ופאניקה נפשיים, אותם אתה מתאר יתברר שאכן מדובר במתח ריגשי-נפשי בלבד יהיה צורך לפנות לפסיכולוג קליני מתאים. או במסגרת קופת החולים אליה אתה שייך או באופן פרטי, כדי שיטפל בכך ויתן לך כלים פסיכולוגיים להפחתת המתחים והסימפטומים שלך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה