לחץ- מה עושים?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

01/01/2014 | 18:41 | מאת: אלון

ד"ר נעמן הנכבד אני סובל מלחץ שמקורו כנראה מעומס בעבודה ומתבטא בתחושות בסרעפת ולחץ בחזה שמתעצם לקראת הלילה. מקפיד ללכת לישון לקראת חצות כשהלחץ מתעצםישן לא רע. התופעה התגברה מאד בשנה האחרונה ראיתי שאת נוהג להציע טיפול פסיכולוגי CBT משולב בהפנוזה, מתאים? האם ניתן להמליץ על מטפל באזור הרצליה ת"א? יש בוודאי פערים בין יכולות המטפלים ולי ךא יהיו כלים לבחור ממחה טוב רקע: איש קריירה ב 20+ שנים אחרומנות תמיד קריירה תובעני ומתחים בשנים האחרונות יותר שליטה בחזי המתחים עובדים\קולגות לקוחות אבל עדיין שעות עבודה ארוכות וצפופות 10-12 שעע ביום. משתדל לאזן ע"י חופשות רבות וסופשים נטולי עבודה (גם לא קורא אימיילים) בן 50 ללא עודף משקל מצב כושר גופני סביר מצב רפואי טוב (עובר בדיקות כולל לב) לפני חצי שנה נתגלה יתר לחץ דם מטופל ע"י מומחה שערך את הבדיקות הרפואיות הרלוונטיות. לא הצליחו להשתלט על יתר לחץ דם כעת הוספה תרופה בערב - נראה. הרופא רשם לי קסנקס להרגעה (בחיים לא לקחתי תרופה להרגעה וגם כעת טרם לקחתי את הכדור) אבל הזהיר לקחת מינון נמוך רק במצבים "חמורים" כדי לא להתרגל ולגרום לעליית מינון. הורי (שאינם בחיים) סבלו מלחץ דם ואמי שנים ארוכות על תרופות הרגעה אשמח להמלצתך תודה אלון

אלון הבחנתך נכונה. אכן גם במקרה שלך הכיוון ההתנהגותי-קוגנטיבי, בשילוב היפנוזה, נראה לי כאופציה טיפולית רלבנטית ומועדפת. מאידך, אין לשלול האפשרות שהפחתת העומס/לחץ התעסוקתי שלך, עשויה להקל ואולי אף להפחית משמעותית את בעייתך. בכל מקרה, לא מקובל לתת המלצות שמיות בפורומים לגבי בעלי מקצוע כאלו ואחרים. לכן, תצטרך להסתייע בעיון בחומר הרקע של הפסיכולוגים שגוגל ימליץ בפניך, או פשוט לבקש המלצות מחברים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה