מחלות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

19/11/2013 | 22:25 | מאת: חנה

אני בת 58. 7 שנים לאחר סרטן שד. מאז אני בודקת כל נקודה בגוף ומדמיינת שזה סרטן. הבעייה שלי היא שאני רצה הרבה לרופאים וועוברת הרבה בדיקות שכמובן תקינות. מה שלא נורמלי אצלי שאני מאוכזבת שאני בריאה. אני רוצה להיות חולה.זה לא הייה לפני שחליתי. האם זו תסמונת מיכנהאוזן? כיצד ניתן לטפל בבעייה? אני מנהלת אורח חיים תקין. רק שבתוכי אני בעולם אחר. אני לא מספרת על כך לאף אחד ביתי הבוגרת גם רצה על כל שטות לרופא. זה מחריד אותי

חנה מצער לשמוע על תחושותייך, לאור ולאחר סבלך עם מחלתך. על פניו, תיאורך לא נשמע לי כתסמונת מיכנהאוזן. נראה לי יותר, שהתפתחה אצלך ואצל ביתך רגישות חרדתית היפוכונדריאלית, מובנת אך מצוקתית, בעקבות מחלתך. יתכן ואצלך היא מקבלת אף גוון מורכב יותר מבחינה ריגשית ונפשית. בכל מקרה, כדאי שתיפני לייעוץ עם פסיכולוג קליני מתאים. יתכן וסביר שעם מספר פגישות לא רב אפשר יהיה להקל עלייך משמעותית. הדבר נכון גם לגבי ביתך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה