נושא : חרדה ושריר פנים מתוח

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

05/11/2013 | 11:38 | מאת: זהר ק.

שלום. סובל מחרדה בינונית באופן די קבוע, אבל בריא חוץ מזה. בן 46. מזה כשבועיים בשעת לחץ מרגיש שריר מתוח/תפוס המתחיל מעל עין שמאל, ומשם יורד דרך הלחי בקשת ועד לזוית הפה והלסת. לעיתים זה קצת נרגע לאחר נטילת כדור הרגעה. שאלתי: האם זה יכול להיות כתוצא מלחץ או שיש לחפש סיבות אחרות? האם התופעה מוכרת ? תודה רבה.

זוהר התופעה המתוארת על ידך מוכרת ואכן היא יכולה לנבוע או להיות מועצמת ממתח נפשי גלוי או סמוי. יחד עם זאת, חשוב להיבדק תחילה אצל רופא כדי לשלול או לוודא שאין סיבה ביולוגית אפשרית אחרת. אם אמנם מדובר בתגובת מתח תוכל להסתייע בטיפול פסיכולוגי הכולל טכניקות של הרפייה או היפנוזה עצמית.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה