חרדת מוות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/11/2013 | 18:37 | מאת: דפנה

שלום ד"ר מאיר נעמן חברה שלי סובלת לאחרונה מהתחפי חרדה בנוגע למוות.זה מלווה מדיכאון וחוסר חשק לעשות כלום והיא שואלת הרבה את השאלה למה לי לעשות דברים עם בסופו של דבר אני אמות. איך אני יכולה לעזור לה ברגע אמת של התקף חרדה ובכלל להרגיע אותה מהלחצים ממוות. אשמח לתגובה בהקדם.

דפנה יש הגורסים כי בלב כולנו מקננת חרדת מוות. עוצמתה, מישכה ושכיחותה יכולים לסייע לאיש המקצוע בבואו לאבחן אם התופעה בגדר הנורמה או שמא חריגה. אם אמנם, כמתואר על ידך, מדובר בהתקפי חרדה של ממש, עלול שתתקשי להרגיע אותה ויש צורך בפנייה לפסיכולוג קליני להעמקת הבירור ומתן סיוע מקצועי האמור להקל ולהפחית חרדתה. בשולי העניין ובאותו עניין אני ממליץ על ספרו (המתורגם לעברית) של אירווין יאלום -להביט אל השמש.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה