לחץ וכעסים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

23/10/2013 | 08:26 | מאת: שירי

שלום אני בת 30 ואמא לשתי בנות, אחת בת שנתיים והשנייה 3 חודשים אני מאוד אוהבת את הבנות שלי וכיף לי להיות עמן, אך לפעמים אני לא עומדת בלחץ הזה של הורות, במיוחד עכשיו שאנחנו קונים בית, אני ממש פיזית לא מרגישה טוב, לחצים בחזה וכאבים כבר בגוף מרוב לחץ והתרגזויות כששום דבר לא מתנהל כמו שצריך. אני חייבת לדעת להוריד הילוך ולתת לדברים לזרום אבל איך עושים את זה? האם זה באמת נכון שאפשר להיות הורה ולנהל חיי בית ומשפחה מבלי לקחת ללב הכל?

שירי אכן ילדים זה שמחה אך גידולם ובמיוחד כשהם קטנים וההורים עמוסים כרוך לעיתים די קרובות במעמס ולחצים. הדבר נכון במיוחד כשמדובר בהורים רגישים (מידי) עם סף תסכול נמוך וכד. במידה ואת, כפי שזה עולה מדברייך, נמנית עליהם, מומלץ להסתייע בטכניקות וכלים להרפיה עצמית והתמודדות נאותה עם לחצים. תוכלי להסתייע בעניין זה בטכניקות ההרפיה שבאתר של דר ברוך אליצור (חפשי בגוגל) וכן בטיפים לגולשים שבתחתית עמוד זה מימין. אם זה לא יספיק כדאי יהיה לפנות ולו לטיפול קצר לפסיכולוג קליני המתמחה בסיוע להתמודדות עם לחצים וכו.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה