פחד מלנסוע לבד באוטובוסים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

12/10/2013 | 13:43 | מאת: משה

שלום לכולם, אז ככה אני בן 18, ואני לא מאמין שאני אומר את זה .. אבל אני פשוט מפחד לנסוע באוטובוסים לבד. הפחד מלהיאבד, שאני לא יימצא את דרכי, התקפי החרדה שיתקפו אותי שאני יהיה לבד .. ממש מונע ממני לעשות דברים שצורכים נסיעה באוטובוס. בגלל השיבוץ שלי, אני מחוייב בעוד כמה ימים להגיע אל בסיס תל השומר, ואני רחוק מאוד ממנו, וזאת תהיה נסיעה של לפחות שעה ומשהו באוטובוס. לא יודע מה לעשות, מפדח לבקש ממישהו להיות איתי, אני כבר בן 18, איך להתמודד עם הפחד הזה ? וזה לא פחד ביטחוני, כלומר מפחד מפיגוע. אלא פחד של חרדה מלהיאבד, או לא למצוא את עצמי שם, איך אני אסתדר לבד .. ואני גם לא מפונק כ"כ, אני מיועד לתפקיד קרבי, ואני חייב את הביטחון הזה ! מה עושים ? : /

משה בקצרה, בעייתך ניתנת לטיפול ואולי אף בתהליך טיפולי ממוקד וקצר יחסית. אך היא מחייבת טיפול פסיכולוגי מקצועי. קשה לי להאמין שתוכל לעשות זאת בכוחות עצמך, בלי הסיוע המקצועי המתאים. לכן, אני מציע שתפנה לפסיכולוג קליני המתמחה בטיפול בחרדות ופחדים, בגישת ה- CBT ( התנהגותי-חשיבתי), בשילוב עם היפנוזה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה