בעיות נשימה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

02/10/2013 | 14:48 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בת 28, בריאה, בכושר, לא מעשנת, במהלך התואר כנראה מתוך לחץ וחרדה, התחלתי לסבול מבעיות נשימה, כאילו השאיפה השיטחית לא מספיקה לי ואני צריכה ממש לטפס עם החזה והכתפיים כדי לקחת שאיפה עמוקה שתספק אותי. מאז כבר סיימתי את התואר, אני לא מרגישה לחץ מיוחד, אין לי מחשבות לא טובות, לא חלומות ועדיין קשיי נשימה. הייתי אצל רופאת המשפחה שבדקה לי את הריאות ואמרה שהכל תקין ונתנה לי וואבן 10 ימים כדי לשבור את מעגל הלחץ הנפשי. הטיפול לא השפיע עליי כלל. אני ממש רוצה למצוא לזה פתרון. זה מציק. לפעמים כבר כואב. מה אפשר לעשות? דיקור? כדורים אחרים? חייבת לשים לזה סוף כבר...

ליאור ההמלצה התקפה לתגובת המתח/לחץ שאת מתארת היא לא כדורים ודיקור סיני אלא פנייה לייעוץ/טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני, המתמחה בטיפול בחרדות ומתחים, רצוי בגישת הטיפול ההתנהגותי-קוגנטיבי (CBT).

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה