פחד בליעה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/09/2012 | 17:17 | מאת: דינה

שלום רב אני בת 56 נשואה+ ועובדת במשרה מלאה. בריאה בדר"כ ,לא נוטלת תרופות קבועות.ראשית אציין שאני מאוד חוששת מרופאים ואינני הולכת לרופאים למעט מקרי חירום. את רופאת המשפחה שלי פגשתי פעמיים בתקופה של עשר שנים ובשאר המיקרים טופלתי דרך בעלי. בחצי שנה האחרונה הופיעה לי תחושה של גוש בגרון שהיתה מלווה בחרדת בליעה. לזה התלוו מחשבות וחשש מפני סרטן בגרון וכו. לאחר לחץ של בני משפחתי פניתי לרופאת המשפחה ועברתי בירור שכלל מצלמה אצל אף אוזן גרון וUS של בלוטה התריס שיצאו שליליות. התוצאות הסירו אמנם את החשש מפני סרטן אך נותרתי עם חרדת בליעה. לפני חצי שנה המשקל שלי היה יציב ועמד על 65 ק"ג וכעת ירדתי ל59. אני אוכלת מעט מאוד כל יום, יש לי חרדת ציפייה לפני האוכל , לועסת שעה לפני שאני בולעת ביסים קטנים. אני בוכה סביב האוכל ואיכות החיים שלי נפגעה משמעותית. בלחץ של בני משפחתי התחלתי לפני כשבוע ליטול ציפרלקס ואני שמה את כל התקוות בכדור. אני יודעת שלכדור לוקח כ 3 שבועות לעבוד, אך מה עלי לעשות עוד בנוסף? האם הבעיה מוכרת ? למי כדאי לפנות? תודה רבה מראש על התשובה

דינה בעייתך מוכרת ואפילו שכיחה למדיי . כסימפטום היא גם ניתנת לטיפול פסיכולוגי יעיל ודי מהיר יחסית. ממליץ שתיפני לפסיכולוג קליני המתמחה בטיפול בגישת ה-CBT (קוגנטיבי-התנהגותי) והיפנוזה (!). סביר שהפסיכולוג אף יסייע לך להבין ולשנות התמודדותך עם התשתית החרדתית המאפיינת אותך והניתנת לשינוי (!).

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה