לחץ לחץ

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

12/03/2005 | 23:40 | מאת: שלי

ראשית בהלחה בפורום החדש... ולשאלתי - ממה נובע לחץ מתמיד להצלחה או לאי כשלון. אני באה במגע עם אנשים ומראש מחשבת את צעדיהם כמעט כל דבר שאני אומרת לאדם אחר אני שואלת עצמי אם הייתי צריכה להגיד את זה או לא...קשה לי להתחבר למישהו "עד הסוף" כיוון שאין לי אמון אפילו קטן..הבעייה מתחילה כאשר אני צריכה לסגור עיסקה לדוגמא שקשורה בכסף ואז אני ממש מרגישה "נודניקית" בודקת לפרטים כל דבר.אני שמחה מצד אחד שאני טיפוס כזה כי כך אני מרגישה בטוחה יותר מפני "נפילה" אבל לא נוח לי עם העובדה שמהצד זה לא אהוד וכך אני מרגישה אמביוולנטיות ביחס לנושא. לדוג' אני מתחתנת בקרוב וכמעט שיצאתי מדעתי עד שסגרתי עם נותני השירות השונים וכאשר קצת פחות "הקפדתי" ונתתי לידו החופשייה יותר של מקורביי להשפיע פשוט נחלתי אכזבה - אותו נותן שירות מבטיח לחזור אלינו לגבי פרטי העיסקה בפועל פשוט נשמע מתחמק..אני ממש כועסת ומתוחה רוב הזמן כי נראה לי שאני במתקפה ומגננה ושוב על פניו נראה שאני הצודקת ודוגמא לכך זו האחרונה אך זה כ"כ מכביד על המוח עד כדי איבוד שליטה טוטלי ועצבות נוראית שלעיתים נראה כי יהיה עדיף להפסיד ולא להיות שרויה תמיד בלחץ...

תודה על איחולייך ! בפשטנות מרובה ניתן להניח שלחצך המרובה, בהקשר להצלחה וכשלון, קשור בדימוייך העצמי, הטעון חיזוק. אלא שבעוד היעד הרצוי : "מעבר ממוקד הערכה חיצוני למוקד הערכה פנימי", נשמע די פשוט ומבטיח, הישום עצמו כרוך בתהליך יותר מורכב ולרוב מחייב סיוע והדרכה מקצועיים. בהצלחה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה