פחד ממחלות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

19/05/2011 | 11:40 | מאת: עדי

שלום רב,בת 30,לפני חודשיים עברתי תקופה קשה מבחינה רפואית,היו לי כאבים בבית החזה,ולאחר בדיקות מגוונות בתשובה של MRI נכתב תהליך דלקתי כלשהו ,כנראה סינדרום סאפו,נבהלתי נורא ונכנסתי לאנטרנט שם כתוב שזו מחלה נדירה שלוקחים תרופות כל החיים ושאנשים ממש סובלים,הייתי אצל ראומטולוג שממש לא התרגש ואמר שאצלי הביוטי לסאפו הוא בדלקת מקומית ושזה יעבור לי ונתן זריקה ואמר לחזור לביקורת,בפורומים אנשים רק סובלים היתכן שאני כבר לא סובלת?,ומאז אני לא שקטה כל כאב קטן שיש לי אני בפחד איום שאולי יש לי מחלה קשה,אני מסתובבת כל היום בפחד ולא מתפקדת,אני בטיפול אצל פסיכולוגית שלא כל כך נראה שעוזר לי,מה לעשות איך לצאת מזה,אני ממש נהפכתי להיפוכנדרית.האם זו חרדה?

עדי כן עדי, נראה מתגובתך שאת אכן סובלת בנוסף לתסמינים הפיזיולוגיים גם מרגישות חרדתית גבוהה. טוב שאת הולכת לטיפול פסיכולוגי ואני מקוה שהוא יותר בכיוון של CBT ( מחשבתי-התנהגותי), המוכר ומוכח כיעיל יותר לטיפול בחרדות בכלל וברגישות החרדתית שאת מתארת, בפרט.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה