היפוכונדריה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

20/03/2005 | 21:10 | מאת: חא

שלום, האם קיים טיפול תרופתי,לחרדות מפני מחלות? כל כאב,או תחושה מלווים במחשבות רבות שזה משהו מסוכן מאד. מהי דרך הטיפול היעילה ביותר? האם ביופידבק יכול לעזור? תודה

22/03/2005 | 13:26 | מאת: א

חא, בעניין טיפול תרופתי אפשר לשאול רופא משפחה או פסיכיאטר. פסיכולוג לא מטפל בתרופות. בלי להיות מומחה בנושא: כדאי לקחת בחשבון שכל תרופה, יש בה סיכון לתופעות לואי כלשהן, לפחות מבחינה סטטיסטית. לכן כדאי לנסות ולהירגע ככל האפשר ללא תרופות. מה שכן אפשר לעשות - להתייעץ עם רופא משפחה בנוגע לבדיקות תקופתיות הנחוצות ולביקורת בתדירות המתאימה אצלו. לגבי דרך טיפול אחרת כמו ביופידבק למשל, נשמע מה אומר ד"ר נעמן... א

נחיצותו מותנית בעוצמת חרדותייך וכמות הסבל הכרוכה בהן. כללית הטיפול הדיירקטיבי יותר ,דהיינו, זה הממוקד יותר בטכניקות התנהגותיות ומחשבתיות ( CBT = Cgntive Behavioral Therapy ), מוכח כיעיל יותר . ביופידבק יכול להיות חלק מטיפול כזה אך לא עיקרו. בהצלחה, מאיר

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה