שאלה שאלה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

20/03/2005 | 18:51 | מאת: אליה

היי, מדוע אני מייחסת חשיבות עצומה לכל אחד שסביבי כל מילה שנאמרת כל תנועה שאני מפרשת...בכלל נראה לי שכל האנשים אינם אמינים כלל??? ולכן אני מייחסת משנה זהירות לכל מילה שנאמרת לי .. מצד אחד - נראה לי נכון כי העולם שלנו צבוע ומושחת... מצד שני - קצת קשה לתפקד כך... כל פעם אני נמצאת בסיטואציה של חוסר אמון ואז אני מרגישה לחץ ומתח "מה יגידו מה יאמרו?" האם זה בגלל שאני לא אמיתית ומבקרת כל אדם שמולי ובעיקר לשלילה וכך נראה לי שאחרים עושים או שמא אכן אנשים מדברים מאחורי הגב ולי פשוט יש רגישות יתר ... איך מטפליים בזה ביעילות ורצוי להעלים זאת לחלוטין מצד אחד אני בזה ל- x ו- y ומצד שני "מאדירה" את כוחם בהתייחסות הכבדה שלי לדבריהם אם בגלוי או לא...

כדאי מאד להתיעץ עם פסיכולוג קליני באשר לסיבות בגללן את כה פגיעה ורגישה לעצמך ולזולת. בירור מתאים יכול להוביל לתהליך יעוצי/טיפולי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה