האם אני סובלת מחרדה?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

18/08/2005 | 00:16 | מאת: לילך

שלום לד"ר, אני לא יודעת אם אני נמצאת בפורום הנכון, אך אני בכל זאת ישאל את השאלה מקסימום תפנה אותי לפורום הנכון. אני מרגישה שהבעיה שלי בעיקר היא בעימותים עם אנשים, אני מרגישה שקשה לי להתמודד במצבי לחץ, לדוגמה: מישהו דפק לי את הרכב וברח והיה עד ראיה במקום שאמר לי שהוא ראה את כל התאונה. במצב כזה אני פשוט לא ידעתי איך לתפקד ומה לעשות בגלל שאני לא ראיתי את התאונה והמצב הגיע לעימות חריף ואני הרגשתי שאני ממש מפחדת להתעמת שאני בקושי מדברת ולא בפוקוס ושהידיים שלי רעדו, במקום לחשוב על עצמי אני עוד מרחמת על ה"נהג" המסכן שפגע לי ברכב וחושבת מה יקרה לו אם לדוגמה אני יגיש תלונה במשטרה וכו' כנ"ל גם בעבודה אני מסוגלת להגיד את הדברים שאני חושבת אבל ברגע שמתלהמות היוצרות אני ישר מוותרת רק בשביל שזה לא יגיע לעימות חריף. הדבר הזה נורא מטריד אותי אני לא מבינה למה אני כזו ומאיפה זה בא לי? האם יש מונח לתופעה הזו בפסיכולוגיה, ומה לדעתך אני צריכה לעשות? כי אני ממש לא רוצה להיות בנדאם ותרן שלא עומד על שלו במצבים קשים. אני אשמח אם תוכל לתת לי תשובה, ולהפנות אותי לגורם המתאים תודה לילך

יש וחששנו ופחדינו מעימות, גם כשהוא מוצדק, מנומק לעצמנו ( ולפעמים לאחרים ) כרחמים והתחשבות באחר. עוצמת הקושי, תחושת הסבל האישי ומידת הפגיעה בתפקוד הרגיל, מבדילים בין העדר אסרטיביות לבין תגובה חרדתית. מכל מקום "אם יש לך שאלה בנדון, אז כנראה שאין שאלה.". דהיינו, ע"פ תיאורך נראה שאין מדובר רק בהעדר אסרטיביות מצידך ( היכולת להביע עצמנו , רגשותינו וזכויותינו, באופן גלוי, פתוח ונחוש.. ) כי אם סובלת כנראה מתגובת חרדה, לגביה תוכלי להעזר בסדנת התמודדות עם לחצים ו/או יעוץ/טיפול פסיכולוגי. בהצלחה

18/08/2005 | 17:12 | מאת: לילך

שלום לד"ר מאיר, יכול להיות שאני סובלת מחרדה חברתית? אם כן היכן אני יכולה לברר על סדנאות וממה זה נובע? ולאיזה סוג של מטפל אני צריכה ללכת? פסיכודינמי, התנהגותי? דרך אגב אני לא תמיד כזאת פאסיבית יש תקופות שאני מאד אסרטיבית ומי שמתבונן בי מהצד אומר לי שאני בחורה חזקה איך אתה מסביר את זה שלפעמים אני פאסיבית ולפעמים אסרטיבית ועומדת על שלי מה זה אומר לגבי האישיות שלי?

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה