תחושת לחץ,ובמידה מסוימת חוסר אונים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

15/03/2005 | 20:54 | מאת: מילן

שלום ותודה מראש: אני בן 60 ולבינתים ללא בעיות רפואיות,לפני כ-4 שנים אישתי לקתה במחלת לב קשה, ולפני כ-חצי שנה לקתה בסרטן השחלות,ניתן לומר כי מאז 4 שנים,אני נתון ללחצים המשפיעים עלי,כמו מצבי רוח קודרים,פעם גם נתקפתי בפניקה, מתקשה להרדם,ישן שינה טרופה,בקיצוראני חש שהכול מתחיל להמאס עלי. מה מומלץ?

16/03/2005 | 01:36 | מאת: L.L.B

ולילה טוב. תראה, אני קטנה ממך ב-40 שנה בערך וברור לי שנסיון החיים שלך יותר עשיר משלי... אבל מנסה לחשוב באמת מה יכול להתאים לאדם בגילך... אולי ח?בר?ה? ז"א, להיות עם אנשים שאתה אוהב. זה יכול להיות משפחה, חברים, מכרים... מה עם לצאת להליכה? זה יכול לשפר את מצב הרוח פלאים!! (ויכול גם לעזור אולי לשינה יותר נינוחה...) אולי אפילו איזה חוג... שחיה, שח... או משו אחר שאתה מרגיש חיבור אליו... תגיד מילן, אתה משתף את אישתך בלחצים שאתה חש? זה גם יכול להקל במקצת... לילה מקסים שיהיה וחלומות פז, L.L.B

אם הן לא תספקנה, ממליץ שתפנה לרופא המשפחה ע"מ לשקול סיוע תרופתי. רופאי המשפחה כיום, מוכשרים ואמורים לסייע באופן ראשוני למצבים תגובתיים , הכרוכים אף בשחיקה, מהסוג שאתה מתאר ועובר. ואף שזה עלול להשמע כקלישאה, אני מאמין ויודע שאכן "מעז", יכול "לצאת מתוק", במושגים של קירבה, אינטימיות, משמעות וכד'. תחזקנה ידיך !!

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה