שאלה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

15/03/2005 | 09:42 | מאת: ליאת חן

היי ובהצלחה עם הפורום החדש... רציתי לשאול האם יתכן שחוויה טראומטית לא תשאיר חותם כלומר האם יש מצב שלאחר כמה שנים היא "כאילו" תיעלם???? חויתי מאורע מאוד קשה מאוד מפתיע כשהייתי בת 20 קרוב ל-10 שנים חלפו מאז אבל תמיד שנזכרתי בחוויה היה נראה לי שאני מדברת על מישהו אחר כי זה לא נתפס לי בתודעה שדבר כ"כ נורא יכול לקרות לי .החוויה הייתה מחוברת איכשהוא גם לאכזבה מאוד גדולה מאהבה ראשונה. שאלתי: מצד אחד נראה על פניו שיחסית למה שקרה חזרתי די מהר לשגרה אולי בעל כורחי אני לא יודעת לומר ומצד שני יש לי סממנים של לחץ אמיתי ומיותר כעס פנימי שמלווה אותי בחיי היומיומום. לא משנה באיזה מצב אני נמצאת איני שולטת בבבעסה ובכעס. יש לציין שמעולם לא הייתי אדם נינוח ולכן קשה לי לקשר זאת אכשהוא לטראומה הזו.האם איכשהוא ניתן למצוא קשר?? והאם עצם העובדה שאיני חושבת על זה הרבה ואם כבר כשאני כן מספרת את סיפור חיי אני מרגישה כצופה מהצד ולא כאחת שחוותה זאת..חברה טענה לפני כמה שנים שזה עלול להתפרץ לי בעתיד אם יהיה מצב לחץ נתון או בגידול ילדים...מה נראה לך שאמור אם בכלל להתרחש ומה לדעתך הסיבה "להכחשה/הדחקה או בכלל השלמה עם אותה סיטואציה?. האם זה בריא? לא קיבלתי טיפול פסיכולוגי כשהמקרה קרה אם כי לבי"ה הגיעה מטפלת שבשלב ההוא חשבתי שאין צורך בה.האם היית ממליץ לי לדבר על המצב או לא לעורר סיטואציה כ"כ לא נעימה בעצמי???? דרך אגב מעבר לסיפור ספציפי זה שהיה יש תת מצבים שהתרחשו בחיי- שוב, אני מנסה לא להאמין להם כי זה "גדול" מדי...

15/03/2005 | 11:48 | מאת: איכפתי

טוב שברופאים לגיהנום אמרו חכמים הכל יהיה בסדר רק אמונה ובטחון . נסי ותהיי בריאה !

15/03/2005 | 11:48 | מאת: איכפתי

טוב שברופאים לגיהנום אמרו חכמים הכל יהיה בסדר רק אמונה ובטחון . נסי ותהיי בריאה !

15/03/2005 | 11:48 | מאת: ייל

היפנוזה פותרת הכל אין היעלמות ששל בעיה סתם כך

15/03/2005 | 11:49 | מאת: אתי

גם לי יש אותו דבר

15/03/2005 | 11:49 | מאת: צחיח

כרגע אני בשיעור קראתי את הכתבה וזה בדיוק מה שקרא לי

15/03/2005 | 11:49 | מאת: אתי

גם לי יש אותו דבר

15/03/2005 | 11:49 | מאת: אתי

גם לי יש אותו דבר

15/03/2005 | 11:49 | מאת: צחיח

כרגע אני בשיעור קראתי את הכתבה וזה בדיוק מה שקרא לי

15/03/2005 | 11:49 | מאת: מירי

טרומה נשארת לנצח הזמן מרפא הכל

15/03/2005 | 11:49 | מאת: מירי

טרומה נשארת לנצח הזמן מרפא הכל

מאידך, אני לא חושב שאת צריכה להיות מוטרדת לגבי "חוויה", שקרתה לפני 10 שנים, אלא אם את חשה, או סובלת, ב ה ו ו ה , ( ! ) מקשיים ו/או סימפטומים ריגשיים, משמעותיים. במקרה כזה ועפ מה שכתבת בשורות פנייתך וביניהן, יתכן וכדאי לפנות ולו לפגישת יעוץ-ראשוני, עם גורם מקצועי. בפגישה כזו תקבלי, יש לקוות, הערכה ממה את סובלת, אם בכלל ובעיקר, מה ניתן ורצוי לעשות כיום, בנדון. אם הבנתי נכון את הסיומת של פנייתך :,.." דרך אגב מעבר לסיפור ספציפי זה שהיה יש תת מצבים שהתרחשו בחיי- שוב, אני מנסה לא להאמין להם כי זה "גדול" מדי...", נראה שאכן רצוי שתפני ליעוץ מקצועי... בהצלחה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה