"דיזינס" מתמשך - ברקע שנים של הפרעות והתקפי חרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/11/2020 | 23:42 | מאת: זוהר ק.

תקופה לחוצה ומתוחה לכולם. יש לי רקע ארוך בהתקפי חרדה ובסטרס, שהתגברו מאד בתקופה זו. אבל בחודשיים האחרונים, כמעט מדי יום תחושת "דיזינס" לכשעה פלוס. האם זו יכולה להיות תוצאה של הסטרס והחרדה המתמשכים? אני בן 54, בריא. לא נוטל כדורים כלשהם. תודה.

משה לא ברור לי למה אתה מתכוון באומרך שאתה סובל מ"דיזינס", למשך כשעה מידי יום. בהתיחס לרקע החרדתי שלך, שנמשך כבר שנים כדבריך, סביר להניח שתגובת ה"דיזינס" שלך, במובנה העממי, אכן מהווה ביטוי למתח והלחץ המתמשכים, שאתה סובל מהם. הם גם נוטים להחמיר, אם בגלל אי טיפול מתאים ואם בגלל החמרה בנסיבות החיים, כפי שקורה בהווה למרביתנו. יחד עם זאת, מן הראוי לשלול סיבות רפואיות אחרות, העלולות לגרום לעיתים לתגובות של "דיזינס". כך שהייתי ממליץ שתתיעץ בנדון עם רופא המשפחה שלך ובכל מקרה כדאי שתפנה לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים להקלה והתמודדות יעילה עם חרדותיך. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה